Yenidoğan çekimi aileler tarafından çok tercih edilir. Fakat bazen ailelerim yenidoğan fotoğrafı ne zaman çekilir, randevuyu ne zaman almalıyız gibi konularda ‘’ben bunu bilmiyordum umarım geç kalmamışımdır’’ gibi cümleler kullanır. Aklınızdaki soruları bir nebze de olsa yanıtlamak istedim.
1- Yenidoğan fotoğraf çekimi için randevuyu ne zaman oluşturmalıyım?
Sevgili ailelerim; yenidoğan çekimi için doğumunuzdan en az 3 hafta öncesine kadar randevunuzu oluşturmanızı öneriyoruz. Karşılıklı şekilde uygun günü ayarlamak çok daha kolay oluyor.
2- Bebeğimin hangi gün doğacağı belli olmadığı için randevumu nasıl alacağımı bilmiyorum
Sizler çekime karar verdiğinizde not alıyoruz ve doğumunuzun olduğu gün haber vermenizi rica ediyoruz. Böylece uygun günü kolaylıkla ayarlayabiliyoruz.
3- Yenidoğan bebek çekimleri ne zaman olmalıdır?
En çok bilinmeyen konulardan biride budur. Yenidoğan çekimi bebeğiniz ilk 14 gün içerisinde iken yapılmasını öneriyoruz. Sonrasında bebeğinizin kasları gelişiyor, gaz problemleri başlayabiliyor, rahat uyku döneminden çıkabiliyorlar. Herhangi bir sağlık durumu olması dışında bu şekilde olmasını öneriyoruz. Yüksek sarılık olmadığı durumda sarılık olması da çekime engel bir durum değildir.
Günü geçtiğinde her poza izin vermeyebiliyorlar. Genelde sarma dediğimiz pozlarda çekim yapabiliyoruz.
4- Biz bebeğimizi sadece emziriyoruz, sağmak ya da hazır mama getirmek istemiyoruz
Sevgili ailelerim biz çekime gelirken ya sağılmış süt ya da hazır mama getirmenizi istiyoruz. Çünkü bebekler memede keyif yapmayı severler ve yeni doğdukları için çabuk yorulup memeyi sürekli emmeyip bırakabilirler ve doymuş gibi düşünebilirsiniz. Fakat bebekler uzun süre emdikleri zaman doyuyorlar. Karınları aç olduğu için de çekime izin vermiyorlar. Bir sefer kullandığımız biberon bebeğinizde alışkanlık yapmayacaktır. Hazırlıklı gelen ailelerimizde bebeğimizin istediğimiz pozlara izin verdiğini ve çekimin onun da aile için de çok daha rahat geçtiğini söyleyebilirim.
5- Kaç fotoğraf teslim ediyorsunuz ?
Her bebek her pozu, yatağı sevmeyebiliyor. Bebeğinize göre hareket ediyoruz. Bebeğinize bağlı olarak 50-100 arası dijital teslim yapıyoruz.
6- Bebeğimizin güvenliği için nasıl hazırlık yapıyorsunuz ?
Yenidoğan bebek çekimleri bilinçsiz şekilde yapılmaması gerekiyor. Ben başladığımdan beri bebek güvenliği, doğru pozlandırma, gaz problemleri gibi birçok eğitimler aldım. Bence yenidoğan çekeceksek temel fotoğrafçılıktan önce alınması gereken eğitimler bebek sağlığı ile ilgili olmalıdır. Çekim sırasında bebeğinizi hiçbir şekilde yalnız bırakmıyoruz. Yanında mutlaka ben ya da çekimlerde yardım eden annem bulunmaktadır.
Yenidoğan çekimleri onlar ve sizler için unutulmaz bir anı olarak kalmalıdır.. 🙂
Son Yorumlar